Donacija medicinskog CTG aparata

Sa zadovoljstvom obaveštavamo javnost o velikodušnoj donaciji medicinskog aparata CTG od Udruženja lekara „Kozmo i Damjan“ iz Novog Zelanda. Zahvaljujući ovoj donaciji, naša ustanova Dom zdravlja Lebane sada može pružiti unapređenu kontrolu trudnoće trudnicama na lokalnom nivou. Ovaj CTG aparat omogućava precizno praćenje fetalnog srčanog ritma i kontrakcija materice, čime obezbeđujemo siguran nadzor tokom trudnoće.

Preventivni pregledi nedelja, 10. decembra 2023. godine.

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 10. decembra od 8 do 16 sati u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije biće organizovani preventivni pregledi.

Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati. Za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvučni pregled dojke i mamografija po potrebi,

Preventivni pregledi u nedelju 03. decembra 2023. godine

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju,u nedelju 03.decembra od 08 do 16 sati u Domu zdravlja Lebane biće organizovani preventivni pregledi.

Građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove i dežurnog lekara od 8 do 16 sati. Za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvučni pregled dojke i mamografija po potrebi,