Ambasador Republike Poljske u poseti Lebanu

Dom zdravlja u Lebanu danas je posetio ambasador Republike Poljske u Beogradu gospodin Rafal Perl i tom prilikom je potpisana dopuna Ugovor o opremanju DZ novim defibrilatorom i EKG aparatom.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Poljske finansiralo je nabavku ovih aparata koji su stavljeni u upotrebu na odeljenju hitne medicinske pomoći u DZ u Lebanu.

Projekat naše zdravstvene ustanove je jedan od 10 projekata koji će se, zahvaljujući sredstvima R. Poljske realizovati u Srbiji tokom 2022. godine. Oni su izdvojili 113.590 evra za realizaciju projekata u oblastima vezanim za zdravstvenu zaštitu i jednake šanse u obrazovanju.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović zahvalio se na velikoj pomoći, kao i na poseti ambasadoru R. Poljske:

„Našoj službi hitne pomoći su neophodni ovakvi aparati novije tehnologije, jer ima od 10.000 do 12.000 pregleda svake godine, a defibrilatorom su ove godine spašena 3 ljudska života. Naša opština na polju kulture ima dobru saradnju sa Poljskom, ali ćemo našu saradnju intezivirati i u drugim oblastima“

Ambasador R. Poljske Rafal Perl nije krio zadovoljtvo što je danas u poseti opštini Lebane rekavši :

„Ovaj projekat vrednosti oko 7.000 evra na koji je prošla vaša opština je jedan od 10 projekata koji smo podržali od 100 pristiglih zahteva. U našem fokusu su zaštita sredine, školstvo i zravstveni sistem i ova pomoć produbiće saradnju sa vašom opštinom“.

„Dom zdravlja je obnovio svoju opremu, jer je stara zahtevala veliko održavanje . Ova pomoć nema toliku novčanu vrednost koliko ima vrednost ljudski život kada se spase tim aparatima, zato dugujemo veliku zahvalnost Poljskoj donaciji“ istakao je direktor DZ Vladan Stanojević.