Амбасадор Републике Пољске у посети Лебану

Дом здравља у Лебану данас је посетио амбасадор Републике Пољске у Београду господин Рафал Перл и том приликом је потписана допуна Уговор о опремању ДЗ новим дефибрилатором и ЕКГ апаратом.

Министарство спољних послова Републике Пољске финансирало је набавку ових апарата који су стављени у употребу на одељењу хитне медицинске помоћи у ДЗ у Лебану.

Пројекат наше здравствене установе је један од 10 пројеката који ће се, захваљујући средствима Р. Пољске реализовати у Србији током 2022. године. Они су издвојили 113.590 евра за реализацију пројеката у областима везаним за здравствену заштиту и једнаке шансе у образовању.

Председник општине Лебане Иван Богдановић захвалио се на великој помоћи, као и на посети амбасадору Р. Пољске:

„Нашој служби хитне помоћи су неопходни овакви апарати новије технологије, јер има од 10.000 до 12.000 прегледа сваке године, а дефибрилатором су ове године спашена 3 људска живота. Наша општина на пољу културе има добру сарадњу са Пољском, али ћемо нашу сарадњу интезивирати и у другим областима“

Амбасадор Р. Пољске Рафал Перл није крио задовољтво што је данас у посети општини Лебане рекавши :

„Овај пројекат вредности око 7.000 евра на који је прошла ваша општина је један од 10 пројеката који смо подржали од 100 пристиглих захтева. У нашем фокусу су заштита средине, школство и зравствени систем и ова помоћ продубиће сарадњу са вашом општином“.

„Дом здравља је обновио своју опрему, јер је стара захтевала велико одржавање . Ова помоћ нема толику новчану вредност колико има вредност људски живот када се спасе тим апаратима, зато дугујемо велику захвалност Пољској донацији“ истакао је директор ДЗ Владан Станојевић.