Ministarstvo zdravlja organizuje akciju besplatnih preventivnih pregleda

Ministarstvo zdravlja, u nedelju, 19. maja, od 8 do 17 časova, u više od 160 zdravstvenih ustanova širom zemlje, organizuje akciju besplatnih preventivnih pregleda, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Na ovaj način Ministarstvo zdravlja nastavlja akciju preventivnih pregleda u okviru koje je u više od dvadeset dana besplatne zdravstvene preglede obavilo blizu pola miliona ljudi. Akcija preventivnih pregleda naišla je na veliku podršku građana, a značaj iste, pored velikog broja naših građana koji su obavljali preglede, dodatno potvrđuje i podatak da je tom prilikom nekoliko hiljada građana upućeno na dalju dijagnostiku i hitno bolničko zbrinjavanje.

U periodu od 8h do 17h građani se javljaju dežurnom lekaru opšte medicine po uput za labaratoriju i pregled lekara,a radi tačnog vremena  pregleda ultrazvuka abdomena javljaju se u službi radiologije od 8h.

Dom zdavlja Lebane i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.