Наставак акције бесплатних превентивних прегледа у Дому здравља Лебане

Акција бесплатних превентивних прегледа, које спроводи Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу, биће настављена у недељу, 16. јуна, од 8 до 17 часова.

Сви грађани, и они без здравственог осигурања, у недељу ће бити у прилици да бесплатно обаве дерматолошки преглед младежа, и ураде тумор маркере ЦЕА (ЦЕА), ЦА19-9 (ЦА19-9) и АФП (Алпха Фетопротеин).

И овога пута акценат је дат деци, за коју ће бити организовани превентивни систематски прегледи.

Поред тога, због великог интересовања, грађани ће и овога пута моћи да без заказивања, у дому здравља Лебане,измере крвни притисак, ураде ултразвучни преглед абдомена, провере ниво шећера у крви и комплетну крвну слику у лабораторији.

Распоред рада превентивних прегледа у Дому здравља Лебане:

  • преглед педијатра на одељењу педијатрије дома здравља Лебане од 08-17h
  • анализа туморских маркера из крви у лабораторији дома здравља Лебане од 08-10,30h.,
  • провера нивоа шећера у крви и комплетне крвне слике у лабораторији дома здравља Лебане од 08 -10,30h.(јавити се у службу опште медицине),
  • ултразвучни преглед абдомена у служби радиологије дома здравља Лебане од 08 -16,30h. .(јавити се у службу радиологије),
  • преглед младежа код дерматолога моћи ће да се уради у дому здравља Лесковац од 08-16,30h.

Све нагле промене на младежима, као што су нагли раст, промена облика и мењање боје, крварење младежа, појава крастица на младежима, свраб, бол, упала, црвенило око младежа или повреда, знаци су да је потребно јавити се лекару специјалисти.