У Лебану почела вакцинација грађана

У лебанском Дому здравља почела је имунизација грађана. Директор Дома здравља др Владан Станојевић каже да је процедура врло једноставна као и да грађани сами бирају коју вакцину желе.

„У Дому здравља у Лебану тренутно имамо кинеску вакцину, могу да је приме чак и деца од 3 године. Заинтересовани грађани могу се пријавити преко Е-управе, оставиће своје податке, и биће контактирани у зависности од тога коју вакцину желе да приме, а као што сам већ рекао сада тренутно имамо кинеску вакцину. Након пријаве јављају се код свог изабраног лекара, где ће бити прегледани, потписују сагласност у којој се изјашњавају за коју вакцину су се определили а на основу те сагласности се и требује вакцина.“

„Ових дана по реду приоритета у лебанском Дому здравља вакцинисани су здравствени радници а од данас је кренула вакцинација и за све заинтересоване грађане. Оџив Лебанчана је изузетно добар, чак и боље него што се стекао утисак предходних дана. Кинеска вакцина је једна од најпоузданијих и нема разлога за стах. Од раних јутарњих часова па до поподнева у Лебану се вакцинисало 75 лица, што је изузетно добар одазив за овако малу средину“ – казао је новинарима др Владан Станојевић, директор Дома здравља у Лебану.

У Лебану се вакцинација обавља на два пункта и то у Дому здравља и у Здравственој станици у Бошњацу.