Министарка здравља посетила Дом здравља Лебане

Министарка здравља у Влади Републике Србије проф. др Даница Грујичић посетила је Дом здравља Лебане.
”Овај Дом здравља је пример за породичне лекаре какви су потребни целој Србији. Оно што је добро су лекари који добро раде и у које грађани имају изузетно поверење, што се види по степену вакцинације и пробелмима које решавају, јер су сјајно организовани.

„Морамо наћи начин да овде доћу млади лекари, а ми ћемо се трудити да новом формулом капитације повећамо плате, посебно лекарима у оваквим срединама.

У разговору са директором ДЗ др Владаном Станојевићем и осталим колегама, као приритетене потребе за здравство Лебана дефинисани су улттразвучни апарати за гинекологију и педијатрију , опрема за лабораторију,опрема за стоматологију и теренска возила, на чијој ће што хитнијој набавци Министарство здравља радити у наредном периоду.

“Учинићемо све да обезбедимо нову опрему за локалне домове здравља и сеоске амбуланте, да набавимо теренска возила за лекаре који обилазе пацијенте у удаљеним селима и да запослимо младе колеге, како лекаре тако и медицинске сестре и техничаре“.

Овом приликом директор ДЗ др Владан Станојевић је указао на велики проблем очувања специјалистичке службе јер десет година није била додељена ниједна специјализација,а да природним одливом остајемо без одређених специјалиста на које су наши грађани као и грађани суседних општина навикли јер им је најлакше и најближе да ту врсту прегледа обаве у нашем Дому здравља.

„Интензивно радимо на олакшавању добијања специјализација, зато што желимо да задржимо докторе медицине у Србији и да их што више запослимо у сеоским амбуланатама.” истакла је министарка здравља проф. др Даница Грујичић.“